top of page

„Colinde, datini și obiceiuri la români''

(ediția a IV-a)

       

     Casa de Cultură a Studenților Ploiești, în parteneriat cu Casa de Cultură Urlați, a organizat în data de 17 decembrie 2021,

cea de-a IV-a ediție a proiectului „Colinde, datini și obiceiuri la români”, eveniment ce a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură Urlați.

      

colinde 2021 (7)
colinde 2021 (3)
colinde 2021 (5)
colinde 2021 (1)
colinde 2021 (2)
colinde 2021 (4)
colinde 2021 (6)

„PLOIEȘTI - DIN DRAGOSTE PENTRU UN ORAȘ PLIN DE VIAȚĂ ȘI DE ISTORIE”  

(partea a III-a)

       

       Vă invităm la o plimbare prin urbea lui Nenea Iancu și împreună să descoperim lucruri neștiute despre minunatele simboluri care creează frumusețea unui oraș despre care credem că știm totul și care ne surprinde la fiecare pas. Acest film ți-l dedicăm ție, privitorule, din dragoste pentru un oraș plin de viață și de istorie – PLOIEȘTI!

         Filmarea, procesarea și montajul: MIHAI ASOFIE.

         Inginer înregistrări și post - producție: DAVID - ALEXANDRU BIȚICĂ

         Voice Over: RUXANDRA GRIGORE – actriță a Teatrului Studențesc „Moft”.

         Scenariul: MANUELA – DANA RUSU.

      Mulțumim pentru sprijinul acordat Consiliului Județean Prahova, Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, Muzeului Memorial „Nichita Stănescu” Ploiești, Muzeului „Ion Luca Caragiale” Ploiești și Muzeului Memorial „Paul Constantinescu” Ploiești!

         Vizionare plăcută!

      

„GALA VOLUNTARULUI DE 10” - ediția 2021

       

      

 

       Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor, duminică, 05 decembrie, ora 20.00, a avut loc „GALA VOLUNTARULUI DE 10”, eveniment organizat de CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR PLOIEȘTI, în parteneriat cu LIGA STUDENȚILOR DIN CENTRUL UNIVERSITAR PLOIEȘTI și finanțat de MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI.

        Proiectul are ca scop premierea, recompensarea și recunoașterea publică a tinerilor studenți voluntari care dăruiesc din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte.

        Momentele artistice din cadrul evenimentului au fost prezentate de Ansamblul Artistic „ACADEMIC STAR” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești: Teatrul Studențesc „MOFT”, formațiile de dans „ATLANTIS”, „HAPPY DANCE”, „UNIQUE” și „URBAN ARMY”, soliștii RUXANDRA GRIGORE, MONICA APOSTOL și BIANCA GRIGORE, Cercul de creație artistică foto & video „IRIS” și Ansamblul Folcloric „DOINA PRAHOVEI”.

       Vă dorim vizionare plăcută!

      

foto voluntari (14)
foto voluntari (20)
foto voluntari (18)
foto voluntari (16)
foto voluntari (12)
foto voluntari (7)
foto voluntari (5)
foto voluntari (4)
foto voluntari (1)
foto voluntari (10)
foto voluntari (9)

             

                  VEZI „GALA VOLUNTARULUI DE 10” - ediția 2021 AICI

 

gala voluntari 2021.jpg

             Cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Muzică pentru Tineri „PLOIEȘTI MUSIC FESTIVAL” a reunit cei mai talentați soliști ai Caselor de Cultură ale Studenților din Alba Iulia, București, Cluj Napoca, Craiova, Sibiu și Ploiești. Juriul festivalului a fost format din personalități de seamă ale vieții cultural - artistice ploieștene: Președintele juriului - Robert Marcaș - Fondatorul „ART Academy” și profesor de Canto clasic în cadrul Colegiului de Artă „Carmen Sylva”; Lăcrămioara Bradoschi - solistă a trupei „Zoom” și actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești și Ruxandra Grigore – artistă, compozitoare și producătoare, câștigătoarea primei ediții a Festivalului Național de Muzică pentru Tineri „Ploiești Music Festival”. Misiunea juriului nu a fost ușoară, departajarea celor 18 participanți fiind făcută cu deosebită minuțiozitate și exigență.

           Concursul de interpretare muzicală s-a desfășurat exclusiv online pe parcursul a 2 seri, în perioada 22 – 23 noiembrie 2021, moderatorul evenimentului fiind Alexandru Iordache, actor al Teatrului Studențesc „Moft”. În deschiderea festivității de premiere (30 noiembrie 2021), am urmărit cu plăcere recitalurile oferite de Lăcrămioara Bradoschi & Trupa „Zoom”, Robert Marcaș și Ruxandra Grigore, urmate de „Gala Laureaților”, în cadrul căreia am aflat concurenții câștigători. Premiul de popularitate, acordat de public, a fost obținut de concurenta care a avut cele mai multe comentarii de apreciere, și anume Georgiana Zbutea (Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia).

          Premiul Casei de Cultură a Studenților Ploiești a fost acordat domnișoarei Andreea Lupașcu (Casa de Cultură a Studenților București) pentru cea mai bună interpretare a unei melodii rock. Juriul a stabilit următorul clasament: Locul 3 – Ana Maria Doană (Casa de Cultură a Studenților Craiova); Locul 2 – Monica Apostol (Casa de Cultură a Studenților Ploiești); Locul 1 – Dominique Simionescu (Casa de Cultură a Studenților Sibiu).

          Trofeul celei de-a treia ediții a Festivalului Național de Muzică pentru Tineri „Ploiești Music Festival” a fost acordat domnișoarei Andra Cocian (Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj Napoca), pentru o prestație artistică de excepție.

 

 

 

 

 

VEZI „PLOIEȘTI MUSIC FESTIVAL”, ed. a III-a (2021) AICI

      

pmf 2021.jpg

         Vă invităm să urmăriți Sesiunea Q & A „HEALTHY LIFESTYLE”, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenților Ploiești, în parteneriat cu Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești și desfășurat sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.

        Mulțumim invitatelor noastre – doamna psiholog Cristina Mazilu și doamnei nutriționist Diana Vasile, domnișoarei Antonia Pătrașcu – moderatorul evenimentului, precum și tuturor participanților!

        Mulțumim, de asemenea, pentru implicare Ligii Studenților din Centrul Universitar Ploiești, domnului Președinte Vasile Ailene și domnișoarei Vicepreședinte Antonia Pătrașcu, precum și Asociației „Tinerii Voluntari” Valea Călugărească, în mod special doamnei profesoare Virginia Apostol.

        Suntem siguri că urmărind sesiunea noastră veți găsi răspunsuri la întrebări referitoare la abordarea unui stil de viață sănătos și armonios.

Afis HL.jpg

           Cea de-a șaptesprezecea ediție a Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei”, proiect organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti, s-a desfășurat exclusiv online în perioada 19 - 28 octombrie 2021. Teatrului Studențesc „MOFT” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești i s-au alăturat în călătoria în lumea artei teatrale: Compania de Teatru Dans „MICROBIS” a Casei de Cultură a Studenților Sibiu, Trupa de teatru „Face ACT” a Casei de Cultură a Studenților Craiova și Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” prin Casa de Cultură a Studenților Galați.

 

          Ne-am bucurat de prezența în juriul festivalului a domnului Florin Caracala Dumitrescu - Doctor în Antropologie Teatrală, Regizor, actor și asistent universitar la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași – Președintele juriului, Diana Uță Ionescu - Actriță și profesor coordonator al Școlii de teatru și dans „DyaFun” din Ploiești și Ovidiu Pascal – Scenograf al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești

SLT 2021.jpg

 

           Proiectul s-a desfășurat în perioada 18 – 29 octombrie 2021, online pe platforma Zoom și fizic la Casa de Cultură a Studenților Ploiești și a contribuit la îmbunătățirea performanţei individuale şi de grup prin dezvoltarea unor tehnici şi exerciţii de mişcare, dicţie, concentrare, atenţie, non-verbalitate, emoţie.
           Trainer a fost domnul Florin Caracala Dumitrescu, Doctor în Antropologie Teatrală, Regizor, actor și asistent universitar la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

 

WK teatru (4)
WK teatru (1)
WK teatru (3)
WK teatru (2)

     În data de 19 octombrie 2021, la Casa de Cultură a  Studenților Ploiești și în data de 26 octombrie 2021, pe platforma Zoom s-au desfășurat workshop-uri de dezvoltare personală, având ca temă comunicarea și managementul emoțiilor.
   Scopul propus a fost dobândirea de abilități și competențe în vederea realizării personale și profesionale a tinerilor.
   Cele 2 evenimente, organizate de Casa de Cultură a Studenților Ploiești în parteneriat cu Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești au avut ca trainer pe domnișoara Antonia Pătrașcu și s-au  bucurat de aprecierea tinerilor participanți.

wk dez personala (3)
wk dez personala (2)
wk dez personala (1)

       Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti a organizat în perioada 27 – 30 septembrie 2021 prima ediție a Concursului de Filme de Scurtmetraj „STUDENT LIFE”,  eveniment derulat exclusiv online pe pagina noastră de Facebook.
       Proiectul a avut ca scop sprijinirea creativității artistice a studenților și  tinerilor, stimularea spiritului competitiv al acestora, descoperirea, susținerea, lansarea și promovarea tinerelor talente.
       Tema concursului a fost viața studențească, acțiunea scurtmetrajelor urmând să prezinte diferite aspecte, situații, probleme din viața tinerilor.
        Participanți la proiect au fost: Teatrul Studențesc „PODUL” (Casa de  Cultură a Studenților București), Trupa „ROBERTTO” (Casa de Cultură a  Studenților Pitești), „3D CREATIVE” (Casa de Cultură a Studenților Sibiu), „ĂIA 4” și „IRIS” (Casa de Cultură a Studenților Ploiești).
       Din juriu au făcut parte: Florin Caracala Dumitrescu - Doctor în Antropologie Teatrală, Regizor, actor și asistent universitar la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași – Președintele juriului, Robert Zahariuc - Doctorand în Arte Vizuale la UNARTE București și Ovidiu Pascal – Scenograf la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.
       Juriul a acordat următoarele premii:
-mențiuni - formațiile „3D Creative” - Casa de Cultură a Studenților Sibiu și „Ăia 4” - Casa de Cultură a Studenților Ploiești;
-locul 3 - Trupa „Robertto” - Casa de Cultură a Studenților Pitești;
-locul 2 - Teatrul Studențesc „Podul” - Casa de Cultură a Studenților București;
-locul 1 - „Iris” - Casa de Cultură a Studenților Ploiești.

237294730_4167527096667080_6264631086616619530_n.jpg

VEZI Concursul de Filme de Scurtmetraj  „STUDENT LIFE”, AICI

 

          Ansamblul artistic „ACADEMIC STAR” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești vă invită să vizionați spectacolul susținut vineri, 27 august 2021 în cadrul celei de-a VII-a ediții a evenimentului „NOAPTEA LA ZOO”.

           Pe scenă au evoluat trupele de dans „ATLANTIS” și „UNIQUE”, soliștii vocali EDUARD STOICA (Teatrul Studențesc „MOFT”) și LUCIANA MATEI (Ansamblul Folcloric „DOINA PRAHOVEI”).

           Mulțumim pentru invitație Administrației Parcului Memorial „Constantin Stere” Ploiești!

NOAPTEA LA ZOO.jpg

        În perioada 28 iulie – 05 august 2021, Casa de Cultură a Studenților Ploiești a organizat cea de-a XVI-a ediție a Concursului Național de Dans „Everybody Dance with Us”, eveniment ce s-a derulat exclusiv online pe pagina  de Facebook a instituției.
       Concursul, conceput ca o manifestare cultural - artistică adresată formaţiilor studențești de dans, s-a desfășurat pe
secțiunile solo, duet și formație și pe genurile modern, contemporan, caracter, etno stilizat, show-dance, show-revue, dans sportiv, street dance şi open.    

        Ne-am bucurat de participarea celor mai talentați dansatori ai formațiilor care activează în Casele de Cultură ale Studenților din țară:
- „JUMP IN” și „ROYAL DANCE ACADEMY CCS” - Casa de Cultură a Studenților „Dumitru  Fărcaș” din Cluj – Napoca;
- „FREAKS” - Casa de Cultură a Studenților Craiova;
- „HOMETOWN DANCE” și THE SKY” – Casa de Cultură a Studenților Iași;
- „M & M” - Casa de Cultură a Studenților Sibiu;
- „ATLANTIS” și „UNIQUE” – Casa de Cultură a Studenților Ploiești.

         Juriul concursului a fost format din specialiști de renume din domeniul artei spectacolului: Președintele juriului – Robert Zahariuc - Membru plin al Uniunii Naționale a Artei Coregrafice din România, profesor coregraf și Doctorand în Arte Vizuale la UNARTE București; Răzvan Hanganu - Prim balerin al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești și Ovidiu Pascal - Scenograf la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești.
         Au fost acordate premii pentru toate secțiunile și genurile aflate în concurs, iar marele premiu -Trofeul festivalului a fost câștigat de formația „THE SKY” a Casei de Cultură a Studenților Iași.
       Încă o dată, chiar și în aceste vremuri complicate pentru omenire, am demonstrat că pasiunea pentru dans a tinerilor învinge orice barieră și ... „Dansul este limbajul ascuns al sufletului” (Martha Graham).

EDWS 2021.jpg

      Evenimentul organizat de Casa de Cultură a Studenților Ploiești în data 23 iulie 2021, a avut ca scop menținerea interesului tinerilor pentru arta dansului ca formă de exprimare și comunicare, precum și atragerea de noi membri în formațiile de dans ale instituției.
   Workshop-ul de dans, susținut de Alexandra Negulescu (Zizik), coregrafa și coordonatoarea formației „Happy Dance”, a oferit tinerilor participanți posibilitatea să învețe într-un timp scurt elemente de tehnică ale unei coregrafii și a contribuit la îmbunătățirea performanţei individuale şi de grup.

WORKSHO.jpg

         Spectacolul  „Dawn - Way” de Oleg Bogaev, traducerea  Elvira Rîmbu, a fost realizat la inițiativa Casei de Cultură a Studenților din Craiova pe o tematică veche și mai actuală ca oricând, extrem de ofertantă ca diversitate și expresie artistică: veșnica luptă între bine și rău, un test al umanitătii în tema alegerilor pe care le facem atunci când ne confruntăm cu situații limită.
         Acest proiect s-a născut din dorința de a ne adapta vremurilor dificile pe care le traversăm cu toții și pentru a aduce un suflu nou mișcării artistice studențești prin realizarea în premieră, a unei colaborări între opt Case de Cultură ale Studenților: Brașov, București, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Ploiești, Sibiu și Timișoara.
        Premiera online a avut loc în data de 23 mai 2021 și a fost transmisă simultan prin intermediul canalelor media ale fiecărei instituții participante la proiect.

bottom of page