E-mail:

ccs.ploiesti@mts.ro        Program: Luni - Vineri 07:00 - 23:00

 Telefon/Fax:

0244 - 575 286

© ccsploiesti 2012

Istoric

 

     Clubul Studențesc Ploiești, înființat în anul 1968, devenit în 1988 Casa de Cultură a Studenților, a promovat, de-a lungul timpului, o activitate artistică de o mare complexitate, care s-a constituit într-o dimensiune complementară în formarea profilului intelectual pentru studenți. Activitatea culturală nu a oferit numai oportunități de petrecere a timpului liber, ci și cadrul ideal de afirmare a unor talente reale în artă, literatură sau muzică, de educare a frumosului și îmbogățire a vieții spirituale a studenților.

     Anual, Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti organizează „Festivalul Culturii şi Artei Studenţeşti”, proiect care include evenimente de înaltă ținută artistică, dintre care amintim: ,,Valentine’s Day", ,,Magia primăverii”, Concursul Național Studențesc de Dans ,,Everybody Dance with Us”, Concursul ,,Miss & Mister Universitas", „Galele Toamnei Studențești", „Balul Bobocilor", Galele Teatrului Studențesc ,,Seri în  lumea Thaliei”, seri de teatru, dans, muzică și karaoke, concursuri de șah etc.

     Pornind de la convingerea că tânăra generaţie dispune de mari talente, care pot fi puse în valoare dobândind educaţie, nu numai artistică, dar şi umană, Casa de Cultura a Studentilor Ploiești îi ajută pe tineri să-şi fructifice talentul, timpul liber şi pasiunile, impulsionându-le totodată spiritul de echipă, fantezia, gândirea îndrăzneaţă și originalitatea.
    Prin manifestările cultural - artistice la care iau parte studenţii, se formeză o tradiţie culturală studenţească pe care o pot fructifica generaţiile viitoare. În felul acesta, fiecare generaţie participă la scrierea unei istorii şi, profitând de experienţa generaţiilor trecute, poate să le întreacă.
     Ceea ce au realizat studenţii de-a lungul anilor, în domeniul cultural - artistic, se datorează în mare măsură instituţiilor de cultură specifice, respectiv Caselor de Cultură ale Studenţilor. Faptul că o serie de personalităţi, formaţii, grupuri, şi-au afirmat şi dezvoltat talentul artistic prin intermediul Caselor de Cultură ale Studenţilor şi au beneficiat în cadrul acestor instituţii de atmosfera şi avantajele activităţii creatoare studenţeşti, reprezintă o coordonată esenţială pentru contribuţia deosebită a culturii studenţeşti la îmbogăţirea patrimoniului cultural român.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now