top of page
miss 2018 2.jpg

Concursul „MISS & MISTER UNIVERSITAS”  

 Spectacolul – Concurs 

„MISS ȘI MISTER CA-N POVEȘTI DE PE PLAIURI ROMÂNEȘTI”,

ed. a XXVIII – a          Pe data de 12 decembrie 2018, ora 18:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților Ploiești  s-a desfășurat cea de-a XXVIII-a ediție a Concursului „Miss & Mister Universitas”.
          Spectacol - concurs cu tema „MISS ȘI MISTER CA-N POVEȘTI DE PE PLAIURI ROMÂNEȘTI” a fost organizat în parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești - Centrul pentru Proiecte, Programe şi Evenimente Cultural – Artistice al Universităţii Petrol – Gaze din Ploieşti și Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul U.P.G. Ploiești, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești.
        Candidatele şi candidaţii – 32 de elevi și studenți ploieşteni, au evoluat într-un concurs complex „Miss & Mister Universitas”, cu probe intercalate printre tablourile succesive ale unei poveşti.
        Spectacolul a fost susţinut de Ansamblul Artistic „Academic Star” al Casei de Cultură a Studenţilor Ploieşti - actorii şi soliştii Teatrului Studențesc „Moft”, formaţiile de dans „Atlantis”, „Happy Dance”, „Unique”, „Urban Army” și Ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene”. 
        Probele spectacolului – concurs au fost:
- costum traditional românesc;
- ţinută de zi;
- ţinută elegantă de seară.

miss 2018 4
miss 2018 9
miss 2018 7
miss 2018 8
miss 2018 3
mis 2018 5
mis 2018 6
miss 2018 1
miss 2018 2
miss 2018 1
miss 2018 1.jpg
foto 1 dec 1.jpg

„FESTIVALUL CULTURII ȘI ARTEI STUDENȚEȘTI”, ediţia a XXI-a 

Spectacolul „100 DE ANI UNIȚI SUB TRICOLOR” 

 

 În cadrul proiectului Spectacolul „100 DE ANI UNIȚI SUB TRICOLOR”, eveniment inclus în cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Culturii și Artei Studențești – Alte Acțiuni – în data de 05 decembrie 2018 a avut loc spectacolul folcloric prezentat de Ansamblurile folclorice „Plaiuri Prahovene”, ,,Doina Prahovei” și „Muguri de brazi”.

Partenerii proiectului au fost: Universitatea Petrol - Gaze din Ploieşti – Centrul pentru Proiecte, Programe și Evenimente Cultural – Artistice și Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul U.P.G. Ploiești, Asociația Folclorică „Doina Prahovei”, Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploiești și Organizația Studenților din Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești.

foto 1 dec 1.jpg
foto 1 dec 1

„STUDENȚI LA CEAS ANIVERSAR – C.C.S. LA 50 DE ANI” - 

CONCURSUL NAȚIONAL DE DANS „EVERYBODY DANCE WITH US”, 

 ediţia a XIII-a 

Concursul Naţional de Dans „Everybody Dance with Us”, ediţia a XIII-a, inclus în Calendarul de proiecte studenţeşti proprii şi/sau în parteneriat ale C.C.S. Ploieşti pe anul 2018, s-a desfăşurat sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Universitatea Petrol - Gaze din Ploieşti  –Centrul pentru Proiecte, Programe și Evenimente Cultural – Artistice și Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul U.P.G. Ploiești şi organizaţiile studenţilor din U.P.G. (Organizația Studenților din Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploiești, Liga Studenţilor Basarabeni din Ploiești și Asociația Studenților Europeni A.E.G.E.E. Ploiești).  

Concursul este o manifestare de anvergură naţională, la care studenţii au posibilitatea de a-şi evidenţia talentul, calităţile artistice, activitatea creatoare. 

Evenimentul  are ca scop facilitarea accesului la cultură a tinerilor din mediul rural și urban prin participarea acestora la activități cultural – artistice, dezvoltarea gradului de implicare în activități educative nonformale, sprijinirea tinerilor talentați pentru afirmarea lor pe plan artistic, educația culturală a tinerilor, menținerea interesului tinerilor pentru arta dansului ca formă de exprimare și comunicare, descoperirea, susținerea, lansarea și promovarea tinerelor talente,  îmbunătăţirea în ansamblu a calităţii vieţii artistice studenţeşti. 

Concursul din acest an s-a desfăşurat pe 10 genuri: modern, contemporan, caracter, show dance,  

fantezie coregrafică, music-hall, dans sportiv, street dance, dans comic și open.  

La concurs au participat 9 formaţii de dans (100 de dansatori) din centrele universitare Cluj - Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Ploiești: C.C.S. Cluj Napoca – „X-TAZY” şi „JUMP IN ”, C.C.S. Craiova – „FREAKS CREW”, C.C.S. Iași – „THE SKY”, C.C.S. Sibiu – „M&M”, C.C.S. Ploieşti – „ATLANTIS”, „HAPPY DANCE”, „UNIQUE” și „URBAN ARMY”. 

dans 4
dans 2
dans 1
dans 3
dans 8
dans 7
dans 6
dans 5
dans 12
dans 9
dans 11
dans 10
dans 14
dans 13
dans 2
dans 1
dans 1.jpg

     

Galele Teatrului Studențesc „SERI ÎN LUMEA THALIEI”

     Galele Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei” sunt concepute ca o manifestare cultural – artistică ce se adresează formaţiilor de teatru studenţesc. 

Scopul proiectului este dezvoltarea gradului de implicare a tinerilor în activităţi cultural-artistice, sprijinirea tinerilor talentaţi pentru afirmarea lor pe plan artistic, educaţia culturală a tinerilor şi menţinerea interesului acestora pentru arta teatrului ca formă de exprimare şi comunicare. 

     Partenerii proiectului au fost: Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, Centrul pentru Proiecte, Programe și Evenimente Cultural – Artistice al U.P.G. Ploiești, Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul Universității Petrol – Gaze din Ploiești, Primăria orașului Bușteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni, Organizația Studenților din Universitatea Petrol – Gaze Ploiești și Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești. 

     Au participat formații studențești de teatru din centrele universitare Alba Iulia, Cluj Napoca, Iași, Sibiu și Ploiești: trupa de teatru „Skepsis” a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, trupa „Gaudeamus” a Universității Tehnice din Cluj - Napoca, Teatrul Liber „Imago” al Casei de Cultură a Studenților Cluj - Napoca, Teatrul Studențesc „Ludic” al Casei de Cultură a Studenților Iași, Compania de Teatru – Dans „Microbis” a Casei de Cultură a Studenților Sibiu și Teatrul Studențesc „Moft” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești. 

seri foto 7
seri foto 6
serui foto 7
seri foto 5
seri foto 1
seri foto 4
seri foto 2
seri foto 3
seri 2018 2
seri 2018 1
seri 2018 1.jpg

     

„UNIVERCITY FESTIVAL”

„STUDENȚI LA CEAS ANIVERSAR – U.P.G. LA 70 DE ANI, C.C.S. LA 50 DE ANI”

      Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești și Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti,  a organizat cea de-a II-a ediție a proiectului „UNIVERCITY FESTIVAL” – „STUDENȚI LA CEAS ANIVERSAR – U.P.G. LA 70 DE ANI, C.C.S. LA 50 DE ANI”, eveniment care a avut loc în perioada 18 - 20 mai 2018, cu ocazia aniversării celor 70 de ani de la înființarea Universității Petrol - Gaze din Ploiești și a celor 50 de ani de activitate a Casei de Cultură a Studenților Ploiești.
        Proiectul „UNIVERCITY FESTIVAL” a inclus evenimente cultural - artistice de amploare, care se vor desfășura după următorul program:
       • 18 mai 2018, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, ora 18.00
Premiera spectacolului „FIRFIRICĂ” de Stroe și Vasilache, prezentat de Teatrul Studențesc „MOFT” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești;
       • 19 mai 2018, sala de spectacole a C.C.S. Ploiești, ora 18.00
Spectacolul aniversar „FOREVER YOUNG”, prezentat de formațiile artistice ale Casei de Cultură a Studenților Ploiești;
        • 20 mai 2018
- intervalul orar 16:00 - 18:00, Bulevardul Castanilor – Palatul Culturii – Parada „UNIVERCITY”, la care au participat membri ai formațiilor artistice ale C.C.S. Ploiești, studenți din facultățile U.P.G. Ploiești, elevi ai colegiilor ploieștene, precum și invitați din instituții de cultură;
- intervalul orar 18:00 - 18:10, esplanada din fața Palatului Culturii – „UNIVERCITY FLASHMOB”, la care au participat membri ai formațiilor artistice ale C.C.S. Ploiești, studenți din facultățile U.P.G. Ploiești, elevi ai colegiilor ploieștene, precum și invitați din instituții de cultură;
- intervalul orar 18:30 - 22:30, pe scena în aer liber amplasată în zona Palatului Culturii – „UNIVERCITY SHOW”, la care au participat membri ai formațiilor artistice ale C.C.S. Ploiești și invitați din instituții de cultură.

foto festival1.jpg
bottom of page