top of page

Evenimente 2016

           Miss & Mister Universitas 

„Un vis minunat în Regatul Înghețat”

        Pe data de 07 decembrie 2016, ora 18:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților Ploiești  s-a desfășurat cea de-a XXVI-a ediție a Concursului „Miss & Mister Universitas”.

       Spectacol-concurs cu tema „Un vis minunat în Regatul Înghețat” a fost organizat în parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, Centrul pentru Proiecte, Programe şi Evenimente Cultural – Artistice al Universităţii Petrol – Gaze din Ploieşti, Facultatea de Științe Economice, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești și Palatul Copiilor din Ploiești.

        Candidatele şi candidaţii – 24 de elevi și studenți ploieşteni, au evoluat într-un concurs complex „Miss & Mister Universitas”, cu probe intercalate printre tablourile succesive ale unei poveşti inspirate din „Frozen – Regatul înghețat”.

        Spectacolul a fost susţinut de Ansamblul Artistic „Academic Star” al Casei de Cultură a Studenţilor Ploieşti - actorii şi soliştii trupei de teatru „Moft”, formaţiile de dans „Airlines”, „Urban Army” şi „Happy Dance”.

        Invitaţi în spectacol au fost membrii cercului de dans modern „Trompi” de la Palatul Copiilor Ploieşti.

        Probele spectacolului – concurs au fost:

       - ţinută din „Frozen”;

       - ţinută de zi;

       - ţinută elegantă pentru o seară magică.

         Miss Universitas 2016 a fost desemnată Andreea Gârbea, iar titlul de Mister Universitas i-a fost acordat lui Cristian Șerban.

         Au mai fost acordate și alte distincții, printre care amintim : Premiul pentru fotogenie, Premiul de popularitate, Premiul pentru originalitate, Premiul pentru eleganța ţinutei, Miss și Mister Elegance etc. 

          Concursul Național de Dans 

„Everybody Dance With Us”, ediția a XI-a

Cea de-a XI-a ediție a Concursului Naţional de Dans „Everybody Dance with Us”, proiect organizat de Casa de Cultură a Studenților Ploiești, în parteneriat cu Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești, s-a desfășurat în perioada 15-17 noiembrie 2016, în sala de spectacole a C.C.S. Ploiești.

Programul evenimentului:

  15 noiembrie 2016, ora 18.00:

- concursul de dans: pe scenă au evoluat formaţiille de dans „X- TAZY” și „JUMP IN” - C.C.S. Cluj-Napoca, „M&M” - C.C.S. Sibiu, „SPEKTAR” - Kraljevo (Serbia), „AIRLINES”, „HAPPY DANCE”  și „URBAN ARMY” - C.C.S. Ploiești.

  16 noiembrie 2016, ora 18.00:

- Concursul pentru desemnarea celei mai bune dansatoare şi a celui mai bun dansator;

- Spectacolul de divertisment „UNIVERCITY SHOW”, la care au participat formaţiile artistice ale Casei de Cultură a Studenților Ploiești: trupele de dans „Airlines”, „Happy Dance”, „Urban Army”, actorii și soliștii trupei „Moft”.

- Gala Laureaţilor – premierea formaţiilor de dans participante la concurs.

Juriul concursului a fost format din personalități din domeniul dansului, artei spectacolului și educației:

Robert Zahariuc - Profesor - coregraf, specializare Arta spectacolului teatral – coregrafic -  Preşedintele juriului;

Prof. univ. dr. ing. Daniela Buzoianu – Prorector al Universității Petrol – Gaze din Ploiești – Președinte de Onoare al juriului;   

Antonia Bruckner – Profesor – coregraf;

Marcela Ţimiraş – Regizor artistic şi coregraf la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti;

Ovidiu Pascal – Scenograf la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti;

Conf. univ. dr. Marius Vaida – Departamentul de Activități Motrice și Sport Universitar al U.P.G. Ploiești.

        „Și tu poți să fii un înger”

                    (F.C.A.S.)

              23 noiembrie 2016

       În data de 23 noiembrie 2016, ora 18.00, în sala de spectacole a C.C.S. Ploiești s-a desfășurat spectacolul caritabil „Și tu poți să fii un înger”, eveniment inclus în Festivalul Culturii și Artei Studențești și care a avut drept scop colectarea de fonduri pentru un caz umanitar.

      Spectacolul a fost realizat de Ansamblul artistic al C.C.S. Ploiești: actorii și soliștii trupei „Moft”, ansamblul coregrafic „Airlines”, formațiile de dans „Urban Army”, „Happy Dance” și ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene”.

      Invitat în cadrul evenimentului a fost ansamblul coregrafic „Dia - Fun”, coordonat de Diana Uță, actriță a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

         „Întâlnire cu Teatrul”

      02 - 03 noiembrie 2016

      În perioada 1 - 6 noiembrie 2016 a avut loc a VI-a ediție a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu” din Ploiești, eveniment organizat de teatrul ce poartă numele marelui actor.

      Prin parteneriatele încheiate între Casa de Cultură a Studenților Ploiești, Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești și Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești s-au desfășurat spectacolele „Jacques și stăpânul său”, prezentat în data de 02 noiembrie 2016 de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și „Liniște! Sărut. Acțiune!”, prezentat în data de 03 noiembrie 2016 de Teatrul „Odeon” din București. 

       Din distribuția spectacolului „Jacques și stăpânul său” au făcut parte: Liviu Pintileasa, Ionuț Vișan, Mihaela Trofimov, Alin Florea, Silviu Debu, Adrian Ștefan, Narcisa Novac, Corina Borș. Regia: Cristi Juncu.

       Distribuția spectacolului „Liniște! Sărut. Acțiune!”: Pavel Bartoș, Elvira Deatcu, Gelu Nițu, Irina Mazanitis, Alexandru Papadopol, Paula Niculiță/Alina Berzunțeanu, Marius Damian și Ioan Batinaș. Regia: Petre Kerek.

  Galele Teatrului Studențesc 

      „Seri în Lumea Thaliei”

          26 octombrie 2016

      Spectacolul „ÎN LĂRGUL MĂRII” de Slavomir Mrozek, prezentat de Trupa de teatru „Skepsis” a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia.

      Regia artistică: Viorel Cioflică.

      Un spectacol de teatru absurd, cu caracter satiric şi accente comice. O situaţie limită determină personajele să ia decizii care treptat conduc la dezvăluirea adevăratului lor caracter. Sub presiune conflictele se înteţesc, argumentele tind să devină pe cât de ilogice pe atât de convingătoare şi în final chiar şi ideile nobile - sacrificiu, altruism, datorie - sunt distorsionate şi pervertite de către oamenii pentru care scopul scuză întotdeauna mijloacele. Să nu uităm că spectacolul stă sub semnul absurdului, însă asta înseamnă că absurdul formei subliniază claritatea şi consistenţa ideii! Va reuşi raţiunea să îmblânzească instinctul? ... Aparenta lipsă de coerenţă a replicilor şi ridicolul argumentelor provoacă un umor negru şi nu fac decât să dezvăluie superficialitatea fiinţei umane şi fragilitatea ei.

      Spectacolul „O SĂRBĂTOARE PRINCIARĂ” de Theodor Mazilu, prezentat de Trupa de teatru „Teatralia” a Casei de Cultură a Studenților Cluj Napoca.

      Regia artistică: Virgil Mureșan.

     „Avem obiceiul de a trăi cu imaginea pe care ne-am făcut-o noi înşine, sau cu imaginea pe care şi-au făcut-o ceilalţi despre noi. Şi ne simţim obligaţi să respectăm aceste imagini, le devenim sclavi. Nici prin cap nu ne trece să devenim noi înşine. A fi un om viu înseamnă a nu trăi din clişee prestabilite, a nu dormi în picioare, a nu te sprijini pe idei luate cu împrumut de la alţii, a nu trăi prin intermediari. Un om  viu   nu  are  probleme în ceea ce priveşte adaptarea la viaţă.” (Theodor Mazilu).

    Galele Teatrului Studențesc  

       „Seri în Lumea Thaliei”

           25 octombrie 2016

      Spectacolul „JOCUL DE-A VACANȚA” de Mihail Sebastian, prezentat de Trupa de teatru „Moft” a Casei de Cultură a Studenţilor Ploiești.

Regia artistică: Antoneta Trifu.

      „Jocul de-a vacanţa” înseamnă jocul de-a uitarea al omului care fiinţează, măcar din când în când, doar la nivelul unei pure naturalităţi, fără identitate precisă, fără biografie, fără amintiri şi aspiraţii, personajele evadează din lumea uniformizată a convenţiilor sociale şi, eliberaţi, migrează spre o altă lume, unde îi aşteaptă depărtarea, misterul şi uitarea visată, adică un ideal vag şi difuz.

      Personajele reprezintă caractere ale vieţii cotidiene de oriunde şi oricând: femeia tânără (Corina), femeia bovarică, (madame Vintilă), adolescentul (Jeff), micul funcţionar (Bogoiu), militarul (Maiorul). Jeff, Bogoiu şi Ştefan sunt prinşi simultan în jocul de-a iubirea. Vacanţa este pe sfârşite, la fel şi Jocul … întoarcerea în realitatea prozaică este inevitabilă, fiecare dintre „jucători” ştie asta, aşa cum, în subconştient au ştiut-o mereu, în mod paradoxal însă, Ştefan Valeriu refuză, rămâne ancorat în utopia pe care a creat-o, fuge de evidenţe şi prin această atitudine negativistă, distruge puntea sentimentală creată între el şi Corina.

     Spectacolul „DESPRE SEXUL FEMEII – CÎMP DE LUPTĂ ÎN RĂZBOIUL DIN BOSNIA”, adaptare după Matei Vișniec, prezentat de Teatrul Studențesc „Ludic” al Casei de Cultură a Studenţilor Iași.

     Regia artistică: Aurel Luca.

     Spectacolul  „Despre sexul femeii - câmp de luptă în războiul din Bosnia”, este în repertoriul Teatrului Studențesc  „LUDIC”, spectacolul fiind jucat cu mare succes și în prezența autorului.

     A fost prezentat în  mai  multe țări unde a reprezentat teatrul din România: Italia, Franța, Bulgaria, Ungaria, Canada, Liban , etc.

      Spectacolul „ANGAJARE DE CLOVN” de Matei Vișniec, susținut de studenții formației de teatru „Theatron” a Casei de Cultură a Studenților Craiova.

      Regia artistică: Ștefan Florescu.

      Spectacolul cu piesa ,,Angajare de clovn” a fost prezentat pentru prima oară la un festival cu statut  concurential în cadrul Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei”.

      O societate, prin componentele sale, este într-o continuă transformare, într-o perpetuă schimbare. Noi toți suntem prinși în acest malaxor al schimbării, care ne modifică atitudinile, obiceiurile, caracterele.  Este ca un perpetuu start. Nimeni nu te așteaptă.

      Piesa ,,Angajare de clovn” este o parabolă despre schimbare, într-un sistem concurențial abia ghicit. Personajele din această piesă trăiesc într-un timp al schimbării. Cine ține pasul? Niccolo, Fillipo sau  Peppino? Cine are puterea de a înțelege noul, de a-l asimila prin transformarea propriului eu, întru așteptarea unei noi schimbări, mai provocatoare decât cea dinainte? Niccolo și Fillipo sunt adepții unei tradiții vetuste, din care refuză să iasă. Ei nu pricep nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lor. Peppino este personajul care înțelege dinamica schimbării, el inovează spre stupoarea și neînțelegerea celor doi, neînțelegere care, va duce și la sfârșitul lui tragic.           Uneori, promotorii schimbării pot sfârși tragic, voluntar sau involuntar, ca o jertfă pe altarul progresului, ca și Peppino.

           „Duelul Vedetelor”

            19 octombrie 2016

       În data de 19 octombrie 2016, ora 18.00, în sala de spectacole a C.C.S. Ploiești a avut loc Concursul pentru Tineret „Duelul Vedetelor”, eveniment inclus în cea de-a VII-a ediție a „Galelor Toamnei Studențești” și care a avut ca obiectiv promovarea tinerilor artiști, sprijinirea și stimularea creativității

culturale.

       Concursul pentru tinerele talente s-a desfășurat pe secțiunile teatru, dans, muzică și folclor.

        Componența juriului a fost următoarea:

        - Robert Zahariuc – Profesor-coregraf -  Președintele juriului;

        - Alina Zahariuc – Profesor-coregraf la Palatul Copiilor din Ploiești;

        - Ovidiu Pascal – Scenograf la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești;

        - Diana Uță – Actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești;

        - Lăcrămioara Bradoschi - Actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești;

        - Răzvan Encuna – Solist vocal și coordonator al Ansamblului „Academic Star” al C.C.S. Ploiești.

            „Univercity Show”

             11 octombrie 2016

       Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti, în parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești a organizat în perioada 03 – 31 octombrie 2016 cea de-a VII-a ediţie a „GALELOR TOAMNEI STUDENŢEŞTI”, proiect inclus în „Festivalul Culturii și Artei Studenţeşti”, aflat la cea de-a XIX-a ediţie, manifestare la care studenţii au avut posibilitatea de a-şi evidenţia talentul, calităţile artistice, activitatea creatoare, având ca scop îmbunătăţirea în ansamblu a calităţii vieţii artistice studenţeşti.

       În cadrul proiectului, marți, 11 octombrie 2016, ora 18.00, în sala de spectacole a C.C.S. Ploiești a avut loc spectacolul de divertisment „UNIVERCITY SHOW”.

       Au participat formațiile artistice ale Casei de Cultură a Studenților din Ploiești: actorii și soliștii trupei „Moft”, formațiile de dans „Urban Army”, „Happy Dance” și Ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene”.

                Zilele Culturii

             Orașului Plopeni

             Ansamblul artistic „Academic Star” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești a participat în data de 20 august 2016 la „ZILELE CULTURII ORAȘULUI PLOPENI”, eveniment organizat de Casa de Cultură Plopeni, Consiliul Local și Primăria Plopeni, împreună cu Consiliul Județean și Centrul Județean de Cultură Prahova.

             În cadrul Galei Laureaților Festivalului Internațional - Concurs de Epigrame „Întoarse ca la Ploiești”, Ansamblul artistic „Academic Star” a prezentat spectacolul de divertisment „UniverCity Show”, susținut de soliștii și actorii trupei „Moft” și de formațiile de dans „Urban Army” și „Happy Dance”.

Festivalul Național  Studențesc de Dans „SIBIU DANS FESTIVAL”  

              Ansamblul artistic „Academic Star” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești, din care fac parte studenți ai Universității Petrol-Gaze din Ploiești și elevi ai colegiilor ploieștene, a participat în perioada 12 – 14 august 2016 la Festivalul Studențesc de Dans „SIBIU DANS FESTIVAL 2016”, eveniment de mare anvergură realizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.

              Ansamblul „Academic Star” este alcătuit din formațiile „HAPPY DANCE”, coordonator și coregraf Alexandra Negulescu – Zizika și „URBAN ARMY”, coordonator și coregraf Sebastian Cepoiu.

               La concurs au participat formații de dans din centrele universitare Alba Iulia, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara și Kraljevo (Serbia).

               Premiile obținute de Ansamblul „Academic Star” au fost următoarele:

  • Locul I – Secțiunea INDIVIDUAL, genul STREET DANCE – Sebastian Cepoiu;

  • Locul I – Secțiunea FORMAȚIE, genul SHOW REVUE;

  • Locul II – Secțiunea DUET, genul STREET DANCE – Robert Ghinea și Viorel Albeanu;

  • Locul II – Secțiunea GRUP, genul STREET DANCE;

  • Locul II – Secțiunea FORMAȚIE, genul STREET DANCE;

  • Locul III – Secțiunea FORMAȚIE, genul CARACTER.

 „Galele Studențești de Folclor” 

            Ansamblul folcloric „PLAIURI PRAHOVENE” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești a participat în perioada 07-12 august 2016, la Costinești, la „GALELE STUDENȚEȘTI DE FOLCLOR”, proiect organizat de Casele de Cultură ale Studenților din Iași și Brașov.

          În cadrul proiectului au fost incluse următoarele evenimente: Parada portului popular, workshop și spectacole folclorice care s-au desfășurat pe scena Teatrului de Vară din Costinești.  

        8th   Edition International Conference on                 Electronics, Computers and Artificial                           Intelligence - ECAI - 2016 

              În data 30 iunie 2016, în cadrul celei de-a 8-a ediții a Conferinței ECAI 2016, organizată de Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității Petrol-Gaze din Ploiești, Ansamblul artistic „Academic Star” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești a prezentat spectacolul de divertisment ,,Univercity Show”.

              Spectacolul a fost susținut de formațiile de dans „Urban Army” și „Happy Dance”, actorii și soliștii formației de teatru „Moft”, precum și Ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene”.

Târgul Național al Firmelor de Exercițiu                       - ediția a VI-a

      Primăria Municipiului Ploieşti și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești au organizat seria evenimentelor dedicate elevilor din învățământul economic.

      Pe 26 mai, la Camera de Comerț şi Industrie Prahova s-a derulat Concursul Național „Romanian Business Challenge”, competiție care a oferit celor 47 de participanți (elevi de liceu din țară) posibilitatea de a lucra într-o echipă multiregională.

      Pe 27 mai, de la orele 9.30, la Casa de Cultură a Studenților Ploiești, s-a desfășurat „Târgul Național al Firmelor de Exercițiu”, în cadrul căruia 62 de firme de exercițiu conduse de elevi - din toate regiunile țării şi una din Chișinău (firme în cadrul cărora sunt simulate procesele dintr-o firmă reală), s-au              întrecut pentru obținerea titlului de „Cel mai bun catalog”, „Cea mai bună pagină WEB”, „Cel mai bun spot”, „Cel mai bun vânzător”, „Cel mai bun stand”, „Cele mai bune materiale promoționale”, „Cea mai bună mascotă”, într-o competiție care le-a dezvoltat participanților spiritul antreprenorial şi i-a  familiarizat cu mecanismele pieței, pentru o mai rapidă integrare pe piața muncii. 

„UniverCity Euroshow”

        Spectacolul „UNIVERCITY EUROSHOW”, inclus în proiectul „Zilele Universitare Europene - Împreună pentru Europa” s-a desfăşurat în data de 12 mai 2016, intervalul orar 18.15 – 20.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților Ploiești.

        În cadrul spectacolului au evoluat formațiile artistice ale Casei de Cultură a Studenților Ploiești și invitații lor: actorii și soliștii trupei „Moft”, formațiile de dans „Urban Army”, „Happy Dance”, „Airlines”, „Jumpers” și Ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene”.

    Zilele Universitare Europene -               „Împreună pentru Europa”

       Casa de Cultură a Studenților Ploiești și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești au organizat în perioada  9 - 12 mai 2016 „ZILELE UNIVERSITARE EUROPENE - ÎMPREUNĂ PENTRU EUROPA”, eveniment inclus în Festivalul Culturii și Artei Studențești, ediția a XIX-a. 

       Spectacolul - Eveniment „YOUNG EUROPEAN DANCERS”, inclus în proiectul „Zilele Universitare Europene - Împreună pentru Europa” a avut loc în data de 12 mai 2016,  intervalul orar 14.00 – 15.00, pe terenul de sport al U.P.G. Ploiești.

       În cadrul evenimentului s-au desfășurat flashmob-ul „UniverCity” și programul artistic prezentat de formațiile Casei de Cultură a Studenților Ploiești și Ansamblul „Hara” al Uniunii Elene din Prahova.

               Spectatori ai evenimentului au fost profesorii și studenţii din U.P.G. Ploieşti, delegația de profesori de la Universitatea Națională de Educație la Distanță (UNED) din Madrid, directorul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, doamna Luana Teodorescu, cât şi locuitori din această zonă a oraşului.

„UniverCity Show”

        (S.E.T.A.)

        Spectacolul „UNIVERCITY SHOW”, inclus în proiectul „Școala de Excelență în Turism și Antreprenoriat” s-a desfăşurat pe data de 15 aprilie 2016, intervalul orar 18.00 – 20.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților Ploiești.

        În cadrul spectacolului au evoluat formațiile artistice ale Casei de Cultură a Studenților Ploiești: actorii și soliștii trupei „Moft”, formațiile de dans „Urban Army”, „Happy Dance”, „Academic Majestic” și ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene”.

             Școala de Excelență în Turism și                                      Antreprenoriat

 

        

       În perioada 14-16 aprilie 2016, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Petrol - Gaze din Ploiești, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Ploiești, a derulat proiectul ȘCOALA DE EXCELENȚĂ ÎN TURISM ȘI ANTREPRENORIAT, în colaborare cu experți naționali din domeniul turismului, mediului de afaceri și IMM-urilor.

       ȘCOALA DE EXCELENȚĂ ÎN TURISM ȘI ANTREPRENORIAT este un proiect educațional unic dedicat cu precadere studenților de la specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, reprezentând un proiect inovativ.

  

 

                    Spectacolul Caritabil

„DREPTUL LA VIAȚĂ, DREPTUL  LA FERICIRE ”         

 

         În data de 15 martie 2016, în sala de spectacole a C.C.S. Ploiești, a avut loc  spectacolul „DREPTUL LA VIAȚĂ, DREPTUL LA FERICIRE”, eveniment organizat de Liga Studenților din Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Ploiești.

      Au participat formațiile artistice ale C.C.S. Ploiești: actorii și soliștii trupei „Moft”, formațiile de dans „Happy Dance” și „Urban Army” și Ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene”.

       

 

bottom of page