E-mail:

ccs.ploiesti@mts.ro        Program: Luni - Vineri 07:00 - 23:00

 Telefon/Fax:

0244 - 575 286

© ccsploiesti 2012

Evenimente 2014

    Miss&Mister Univercity 2014 -“ Ninge cu Miss…intr-o noapte de vis “

1/71

Miss&Mister Univercity 2014 -“ Ninge cu Miss…intr-o noapte de vis “
Pe data de 10 Decembrie 2014, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti a avut loc evenimentul Miss&Mister Univercity 2014 -“ Ninge cu Miss…intr-o noapte de vis “, organizat de C.C.S. Ploieşti în parteneriat cu Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti. , Liga Studentilor Basarabeni din Ploiesti
Au participat 120 de studenţi, elevi şi tineri, membrii ai formaţiilor artistice de dans din cadrul C.C.S
Ploieşti şi de la Palatul Copiilor Ploiesti .
Beneficiari directi – peste 400 spectatori în seara de spectacol
Beneficiari indirecţi - aproximativ 1200 de persoane
Evenimentul a promovat frumuseţea, talentul şi inteligenţa a 30 de concurente şi concurenţi. Aceştia au susţinut probele de concurs în decorul feeric şi in atmosfera frumoasă a unui spectacol magic inspirat de sezonul sărbătorilor de iarnă, susţinut din partea C.C.S. Ploieşti de actorii şi soliştii trupei de teatru „Moft”, formaţiile de dans „Academic Authentic” şi „Steps”, ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene”, formaţia de modeling „Estetique” în colaborare cu „Unique Models Agency şi invitaţii lor -membrii cercurilor de balet şi dans modern „Airlines” şi „Trumpets”de la Palatul Copiilor Ploieşti.
Au fost invitaţi să facă parte din juriu şi au onorat cu prezenţa personalităţi locale din domeniile educaţiei, modelingului şi artei spectacolului :
Profesor univ. dr.ing. Mihai Pascu Coloja – Rectorul Universității Petrol – Gaze din
Ploiești – Președintele juriului
Conferențiar universitar doctor Daniela Buzoianu – Directorul Casei de Cultură a Studenților
Ploiești
Ovidiu Pascal – scenograf la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești
Robert Zahariuc – trainer de modelling şi profesor – coregraf;
Alina Zahariuc - profesor – coregraf;
Iulia Ene – manager „Iulia Events” și Miss Universitas1994;
Agata Toma – Miss România 2014;
Elana Alexandra Matei – Miss UniverCity 2013
Ștefan Ilă – Mister UniverCity 2013
Larisa Câmpeanu – reprezentant mass-media (Valea Prahovei Tv, Best fm)
In atmosfera vesela a unei ninsori de confetti şi a artificiilor din final au fost acordate
următoarele premii:
- Locul I MISS UNIVERCITY Ramona Tudor, Universitatea Bucureşti, Facultatea de
Geografie ,anul I
- Locul I MISTER UNIVERCITY Vladescu Eduard Florin, Universitatea Petrol-Gaze
Ploieşti , Facultatea Ingineria Petrolului şi Gazelor, anul IV
- Locul II Andra Cosma, Narcis Gaiger
- Locul III Scurt Angelica , Sebastian Mihalcea
- Miss Winter Tudor Tatiana Florina, Mister Winter Stroea Alin Cristian
- Premiul de Popularitate Alina Gori, Constantin Necula
- Premiul Mass-Media Beatrice Popovici, Mihai Iancu
- Miss Fotogenie Iulia Mihaela Fulgeanu - Mister Fotogenie Daniel Tataru
- Premii din partea sponsorilor: Corina Maxian, Leonard Madalin Iacob, Ramona Tudor,
Vladescu Eduard Florin.
Sponsorii festivalului au acordat următoarele premii:
- Avon Cosmetics - Ploieşti a oferit produse cosmetice tuturor participanţilor la concurs, premii laureaţilor şi 20 de premii de tombolă ;
- Estetika Profesional - Ploieşti a asigurat partea de make-up și hairstyling tuturor participanţilor la concurs şi a oferit un voucher pentru un curs de Make-up;
- Larissa Câmpeanu Make – up Artist a oferit un voucher pentru un curs de Make-up şi Mihai
Campeanu Photography a oferit un voucher Foto shuting .
- Iulia Events Ploiesti a asigurat decorurile (baloane, confetti) şi efecte pirotehnice autorizate de interior.
Pe perioada jurizării s-a desfăşurat un spectacolul caritabil ”Solidaritate pentru speranţă” susţinut în scopul strângerii de fonduri pentru colega noastră, economist Bucur Camelia Anca, grav bolnavă. Fondurile strânse reprezintă suma de 773 lei, pentru care s-a facut proces verbal .
Evenimentul a fost promovat prin :
- comunicat de presă preluat de presa locală scrisă şi on-line (Prahova, Ziare live, Presaonline, Allevents, Events Droid);
- afişe şi flyere proprii în campusul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti ;
- pagina web CCS Ploieşti ;
- site-uri de socializare.

1/2

     Galele Teatrului Studentesc

         Seri In Lumea Thaliei

În perioada 18.11.-20.11.2014, continuând seria evenimentelor cultural-artistice programate pentru această toamnă, Casa de Cultură a Studenților Ploiești organizează Galele Teatrului Studenţesc “SERI IN LUMEA THALIEI”, eveniment cu tradiţie frumoasă şi îndelungată. Anul acesta, pe scena sălii de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor vor evolua studenţii Formaţiei de teatru “Moft” a Casei de Cultură a Studenţilor Ploieşti, studenţii Facultăţii de Arte – Geo Saizescu de la Universitatea Hyperion Bucureşti şi Trupa de teatru liceal şi studentesc “Atitudini” a Casei de Cultură I.L.Caragiale a municipiului Ploieşti. Galele Teatrului Studenţesc “SERI IN LUMEA THALIEI” se vor desfăşura după următorul program :

                    18.11.2014, ora 18.30 Formaţia de teatru “Moft” a Casei de Cultură a Studenţilor Ploieşti Spectacolul cu piesa COLIVIA CU ILUZII adaptare după Cornel Udrea, autor contemporan. Subiectul scoate în evidenţă dramele celor prinşi în capcana drogurilor şi suferinţele conştiente a celor din familie şi din anturaj. Reprezentaţia îşi propune să tragă un semnal de alarmă, să lanseze indirect întrebări pentru răspunsuri ce se lasă aşteptate. Regia şi scenariul spectacolului Profesor Antoneta Trifu.                                       19.11.2014, ora 18.30 Facultatea de Arte – Geo Saizescu , Universitatea Hyperion Bucureşti Spectacolul cu piesa AUTO a lui Ernesto Caballero, autor spaniol contemporan inspirat de dramaturgia existenţialistă de tip sartrian. Coordonatori şi regie spectacol: Lector univ. dr. Mihaela Triboi şi Lector univ. dr. Silvia Ciobanu.

                    20.11.2014. ora 18.30 Trupa de teatru liceal şi studentesc “Atitudini” a Casei de Cultură I.L.Caragiale Ploieşti Spectacolul de scenete şi recitări CALEIDOSCOP Coordonator: Profesor Gelu Nicolae Ionescu

UniverCity Show - 16 Octombrie

1/44

Pe data de 16 Octombrie 2014, ora 18.30, membrii formaţiilor artistice
ale C.C.S.Ploieşti reunite sub sigla “Academic Star” („Academic Style”, „Steps”, „Moft”, „Plaiuri Prahovene” şi soliştii de muzică uşoară şi populară) au prezentat în sala de spectacole “Univercity Show”, un spectacol de divertisment inclus în cadrul “Galelor Toamnei Studenţeşti” în care, s-au desfăşurat, într-o succesiune alertă şi agreabilă, momente apreciate de dans, muzică, pantomimă şi umor.

1/24

Simpozionul Stiintific Interdisciplinar

                 ExpoEnergiE 2014

Pe data de 15 octombrie 2014, ora 11.00, a avut loc Simpozionul
stiințific interdisciplinar “Administrarea afacerilor în industria de petrol și gaze “ în cadrul Targului internațional de energie regenerabilă, energie convențională, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol și gaze naturale, Bucureşti - Romexpo (Pavilionul C1- etaj), organizat de Universitatea Petrol- Gaze Ploieşti în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti şi inclus în cadrul „ Galelor Toamnei Studenţeşti”
Au participat cadre didactice, studenţi ai Universităţii Petrol Gaze Ploieşti şi membrii ai cercului „ECOTEMA” din cadrul C.C.S. Ploieşti.

"Colivia cu iluzii" - de Cornel Udrea 

1/17

Talent, pasiune, dedicatie, truda, tutun si transpiratie ? Ei, as...MOFT, mon cher!

 

8 Octombrie 2014, ora 18.30 

Afara, dupa ore interminabile de ploi, seara de toamna rece... 

Afisul care a anuntat spectacolul de teatru “COLIVIA CU ILUZII” adaptare dupa piesa autorului Cornel Udrea a invitat la o noua demonstra?ie de talent, pasiune, dedica?ie dar nu spune nimic despre "caldura" din interior, emotiile protagonistilor si interpretilor .

Membrii formatiei de teatru “MOFT” ai Casei de Cultura a Studentilor Ploiesti au adus pe scena, sub bagheta fermecata a doamnei profesoare Antoneta Trifu, problema trista si grava a consumului de droguri în rândul tinerilor. Actorii ?i-au intrat în roluri, personajele au interpretat întâmplari reale. In sala plina ochi, spectatorii au acompaniat interpretarile cu hohote de râs, zâmbete amare sau taceri profunde , în functie de emotia creata de fiecare scena în parte.

Timp de 90 de minute s-au derulat tablouri successive si scurte pauze – creând suspansuri. 

Povestea s-a încheiat...luminile scenei s-au stins si s-au reaprins pentru plecaciuni de-o parte si aplauze de cealalta...

Zâmbetul revine pe buzele tuturor...dar afara, în unghere nevazute si nestiute povestea continua întristând, distrugând. 

Sa speram ca povestea de pe scena a pus probleme, a generat întrebari cautând raspunsuri si nu a fost degeaba.

1/8

Festivalul Strugurelului - Tataru

Pe data de 4 octombrie 2014, la invitaţia primăriei comunei Tătaru de a participa la „Festivalul Strugurelului” şi „Înâlnirea cu fii satului”, organizate cu prilejul sărbătoririi zilelor comunei, ansamblul folcloric „Plaiuri Prahovene” al C.C.S. Ploieşti a susţinut un program artistic de o oră . A fost un eveniment special pentru cetatenii comunei care au primit cu sufletul deschis sarbatoarea. Programul atistic a încântat si a încalzit sufletele participanţilor. Muzica, dansul, voia buna , au creat o atmosferă deosebită pentru locuitorii comunei.

1/12

Zilele orasului Plopeni 

În fiecare an orăşelul prahovean organizează Festivalul “Zilele oraşului Plopeni” în scopul de a promova activităţile cultural-artistice din judeţul Prahova, de a induce patriotismul în inimile românilor prin mijloace tradiţionale, precum dansuri şi muzică populară, expoziţii de artă populară, meşteşuguri tradiţionale etc. De fiecare dată printre invitaţi s-a numărat şi Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti , iar în cadrul manifestărilor din acest an, ansamblul artistic „Academic Star” a fost prezent pe scena în aer liber amplasată în centrul oraşului, unde a susținut spectacolul de divertisment „Univercity Show”.

1/17
     Lansare de carte - "Leac de singuratate"

    

     Marţi, 13 mai 2014, în Sala 15 a C.C.S. Ploieşti a avut loc lansarea cărţii "Leac de singurătate" a prof. univ. dr. ing. Lazăr Avram, director la Departamentul Foraj Extracţie, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, personalitate de marcă în domeniu, cu un parcurs internaţional de invidiat.
       La această întâlnire de suflet i-au fost alături autorului poetul Nicolae Stanciu, prof. dr. Done Ioan, conf. univ. dr. Calcan Gheorghe, conf. univ. dr. Daniela Buzoianu, conf. univ. dr. Daniela Iov, prof.dr. ing. Ion Onuţu, prieteni, rude, colaboratori, studenţi.
       "O descindere spre adâncuri, spre rădăcini, spre copilărie şi spre arhetip reuşeşte Lazăr Avram, autor al melancoliei şi nostalgiei. «Leac de singurătate» (editura Karta Graphic, 2013) se cheamă cartea sa şi conţine gânduri, spuneri, amintiri, poetizări accidentale sau elaborări bine şlefuite, totul prins într-un soi de jurnal, care de fapt nu e jurnal dar în care autorul îl face părtaş pe cititor la ritmurile sale interioare, la viaţa sa afectivă, la tulburările, exultările sau angoasele sale, la fireştile întristări şi binefăcătoarele explozii de bucurie." (Cleopatra Lorinţiu - www.zaman.ro)

 

1/43
     Young European Dancers

   

      De Ziua Europei, în cadrul celei de-a II-a ediţii a Festivalului UniverCity sub egida ZILELE UNIVERSITARE EUROPENE - “Împreună pentru un oraş european”, în Campusul U.P.G. a avut loc spectacolul-eveniment “Young European Dancers”. Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti a organizat, împreună cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, un eveniment de amploare, în care peste 350 de studenţi împreună cu profesorii lor s-au adunat să celebreze valorile comune ale Uniunii Europene într-o atmosferă plină de veselie şi entuziasm tineresc.

     După ce au defilat îmbrăcaţi în robe pe aleile campusului, au dansat antrenând pe toţi cei prezenţi într-un flashmob pe cunoscuta melodie "Happiness" a lui Pharell Williams. A urmat o parada spectaculoasă a costumelor naţionale europene, cei prezenţi putând admira astfel diversitatea şi frumuseţea acestora. Alocuţiunile domnului Rector, prof. univ. dr. ing. Mihai Pascu Coloja şi domnului conf. univ. dr. Dragoş Zisopol, vice-presedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor au marcat momentul ca deschidere oficială a Zilelor Universitare Europene, invitându-i pe toţi cei prezenţi să participe la toate evenimentele cuprinse în programul acestora.

 

1/7
   Bursa locurilor de munca pentru tineri

   

   În cadrul proiectului Ziua Tineretului - Ziua Europei, iniţiat şi derulat în perioada 2 – 9 Mai la nivel national de Ministerul Tineretului şi Sportului, pe data de 6 Mai, între orele 9.30 - 13.00 a avut loc la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Ploieşti, Bursa locurilor de muncă pentru tineret. Evenimentul s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi reducerii şomajului în rândul tinerilor fiind organizat de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Prahova în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti şi în colaborare cu AJOFM Prahova. Pentru realizarea bursei au fost contactaţi şi invitaţi agenţi economici care îşi desfăsoară activitatea pe raza judeţului Prahova.

 

1/9
     Zilele Tineretului

   

    În perioada 2-4 mai 2014, Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat, la Costineşti, "Zilele Tineretului", prin spectacole ale tinerilor pentru tineri. Printre formaţiile de teatru, muzică şi dans venite din Casele de Cultură ale Studenţilor din ţară, au fost invitaţi să participe şi membrii formaţiilor "Academic Authentic", "Moft" şi "Steps" din Ploieşti, care au oferit un spectacol extrem de apreciat de toţi cei prezenţi.   Turiştii care s-au aflat pe litoral în perioada 2-4 Mai au avut „intrare liberă” la cultură, la artă, la distracţie.

1/10
     Workshop "Marketing si cultura"

   

    Joi, 24 aprilie 2014, în sala de seminar a Casei de Cultură a Studenţilor Ploieşti a avut loc workshopul “Marketing şi cultură”.

    Evenimentul a fost organizat de membrii cercului ştiinţific ECOTEMA din cadrul C.C.S. Ploieşti şi a avut ca temă prezentarea metodelor de marketing pe piaţa produselor culturale şi aplicarea strategiilor de marketing în cadrul unei organizaţii culturale.

    A fost prezentată macheta unui proiect cultural virtual, pe baza căreia s-au iniţiat şi analizat diverse metode de implementare şi s-au stabilit etapele în organizarea şi desfăşurarea proiectului, s-a realizat bugetul, s-au analizat riscurile ce pot apărea şi s-au evaluat rezultatele.

    Au participat studenţi, dar şi tineri la început de carieră care şi-au exprimat dorinţa de a lucra în marketingul cultural.

 

1/11
      Ziua "Portilor Deschise"

    Miercuri, 9 aprilie 2014, cu prilejul Zilei „Porţilor Deschise”, elevii prahoveni au vizitat Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. În Aula universităţii, reprezentanţii celor cinci facultăţi ai UPG au prezentat elevilor - cei mai mulţi dintre ei aflaţi în ultima clasă de liceu - oferta de şcolarizare: specializările din cadrul acestora, numărul maxim de locuri ce pot fi scoase la concurs, dar şi oportunităţile de carieră.

     După aceasta, tinerii au vizitat laboratoarele, biblioteca universităţii şi Casa de Cultură a Sudenţilor, unde au dorit să vadă ce evenimente au loc aici, care sunt formaţiile şi cercurile ce activează în cadrul acestei instituţii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a putea fi membri ai acestora, în domeniile de care sunt pasionaţi. S-au întâlnit aici cu studenţii aflaţi la repetiţii şi cu câţiva dintre coordonatorii lor care le-au prezentat activităţile formaţiilor şi cercurilor pe care le pot frecventa, după admiterea la facultate.

 

1/18
      Targul Regional al Firmelor de Exercitiu - editia a V-a

      Sâmbătă 29 martie, s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, ediţia 2014.Manifestarea a avut ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor şi orientarea acestora spre cariera de viitori manageri. Fiecare firmă de exerciţiu a avut amenajat un stand de prezentare în cadrul Târgului, tinerii experimentând lucrul în echipă şi soluţionarea problemelor manageriale în cadrul unei întreprinderi simulate.Competiţiile pentru care s-au luptat cele 60 de firme de exerciţiu (ale elevilor) şi întreprinderi simulate (ale studenţilor) au fost pentru: cel mai bun stand, cel mai bun catalog de prezentare, cea mai bună pagina web, cel mai bun spot publicitar, cea mai buna prezentare Power-Point, cea mai bună mascotă, cel mai bun vânzător.

      În cadrul Târgului, prof. Antoneta Trifu, referent de specialitate la C.C.S. Ploieşti, a organizat o Paradă a mascotelor firmelor participante la competiţie, care a captivat pe toţi cei prezenţi şi care a făcut posibilă o prezentare în detaliu a fiecărei firme în parte.

     Membrii trupelor care activează în Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti au prezentat momente artistice de umor, muzică şi dans într-un spectacol apreciat de participanţii la concurs şi vizitatori, deveniţi spectatori. Programul artistic a fost susţinut de formaţiile C.C.S. Ploieşti „Moft”, ”Academic Authentic”, „Steps”, soliştii vocali ai formaţiei „Moft”, scenariu şi regia fiind asigurată de profesor Antoneta Trifu.

 

1/11
      96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

     Pe 27 martie, la aniversarea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Liga Studenţilor Basarabeni din Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a organizat, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Organizaţia Studenţilor din UPG şi Liga Studenţilor din UPG un spectacol de muzică, dans şi poezie, în aer liber, încheiat cu o emoţionantă lansare de lampioane. Scenografia, regia artistică şi asistenţa tehnică evenimentului au fost asigurate de C.C.S. Ploieşti.

       Din partea Casei de Cultură a Studenţilor au participat la acest spectacol membrii formaţiilor de dans “Academic Authentic”, “Steps” şi formaţia de folclor “Plaiuri Prahovene”. Aproximativ 300 de spectatori – studenţi basarabeni, dar şi invitaţi, cadre didactice, tineri – au sărbătorit prin aceeaşi limbă aceeaşi istorie şi aceleaşi valori...

1/14
      Festivalul Judetean de Teatru "Scena"

​​       

       Vineri, 14 martie 2014, Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti a fost gazda Festivalului Județean de Teatru “SCENA”. Organizat de Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiești, evenimentul aflat la a II-a ediţie, a avut ca parteneri: Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti, Primăria Municipiului Ploieşti, Teatrul “Toma Caragiu” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

     În competiţie s-au înscris 12 trupe de teatru, care au evoluat pe scena C.C.S. prezentând publicului piese de teatru aparținând autorilor consacrați, dar și compoziții proprii.

      Premiul cel mare al festivalului “Scena”, a fost câştigat de trupa “Interior”, a Casei Armatei din Ploiești.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now